Predsjednica Grabar-Kitarović odbacila zlonamjerna tumačenja njezina govora argentinskim Hrvatima

Predsjednica Grabar-Kitarović odbacila zlonamjerna tumačenja njezina govora argentinskim Hrvatima

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je “zlonamjerna tumačenja” njezine izjave da su nakon Drugog svjetskog rata brojni Hrvati u Argentini pronašli prostor u kojem mogu slobodno isticati zahtjeve za slobodom hrvatskog naroda i domovine, navedeno je u srijedu iz njezina ureda.

“Ta izjava ni na koji način nije u suprotnosti s vrlo jasno više puta izrečenim stavovima o NDH, kao i o doprinosu antifašizma u stvaranju moderne hrvatske države”, navodi se u izjavi za medije kojom je predsjednica reagirala na prozivanje oporbe.

Samo zlonamjerni mogu iz izjave Predsjednice Republike Hrvatske iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika. Tužno je što se ni dan danas ne priznaje žrtva mnogim iseljenicima koji nisu smjeli izražavati domoljublje u svojoj zemlji, težnju za slobodnom i neovisnom Hrvatskom, a koji su za vrijeme bivše Jugoslavije bili zatvarani, proganjani, pa čak i ubijani.

“Tužno je što se ni dan danas ne priznaje žrtva mnogim iseljenicima koji nisu smjeli izražavati domoljublje u svojoj zemlji, težnju za slobodnom i neovisnom Hrvatskom, a koji su za vrijeme bivše Jugoslavije bili zatvarani, proganjani, pa čak i ubijani”, stoji u izjavi.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI