Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Zapovjedništvo Antiterorističke jedinice Lučko

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Zapovjedništvo Antiterorističke jedinice Lučko

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak je posjetila Zapovjedništvo Antiterorističke jedinice Lučko čiji je razvoj ocijenila strateški važnim za sigurnost Hrvatske i siguran život svih građana.

Predsjednica je ATJ Lučko posjetila uoči obilježavanja 28. obljetnice njezina osnutka te kod spomen obilježja odala počast poginulim pripadnicima.


“Prilikom susreta sa zapovjednicima i pripadnicima ATJ Lučko predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala je o značaju i ulozi Antiterorističke jedinice te o njihovoj osposobljenosti za brzo, pravovremeno i učinkovito djelovanje u raznim nepredviđenim situacijama na kopnu, vodi i u zraku.

Izrazivši uvjerenje kako su pripadnici ATJ Lučko spremni prihvatiti svaki mogući izazov, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako međunarodni terorizam te druge stvarne ili potencijalne ugroze nalažu svakoj ozbiljnoj državi razvoj postrojbi koje mogu djelovati u okolnostima koje zahtijevaju brzu i snažnu redarstvenu reakciju”, priopćio je Ured predsjednice.

Grabar-Kitarović je istaknula kako je već samo postojanje takve postrojbe važan element odvraćanja moguće ugroze, a njezin razvoj ocijenila od strateške važnosti za sigurnost Republike Hrvatske i siguran život svih građana, dodaje se u priopćenju.

Čestitajući pripadnicima ATJ Lučko obilježavanje 28. godišnjice osnutka, predsjednica im je zaželjela puno uspjeha u izvršavanju svih budućih zadaća, u nadi da će ih biti što manje. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI