Predsjednica Grabar-Kitarović primila zapovjednika Nacionalne garde Minnesote Jona Jensena

Predsjednica Grabar-Kitarović primila zapovjednika Nacionalne garde Minnesote Jona Jensena

Suradnja Oružanih snaga Republike Hrvatske i Nacionalne garde Minnesote u okviru uspješne vojne suradnje SAD-a i Hrvatske prerasla je u strateško partnerstvo, ocijenili su utorak hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general-bojnik Jon A. Jensen.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak u Zagrebu zapovjednika general-bojnika Jona A. Jensena s kojim je razgovarala o suradnji u području obrane i sigurnosti, priopćio je ured predsjednice.

Sjedinjene Države glavni su partner Republici Hrvatskoj na području obrane, sigurnosti i vojne suradnje, a hrvatska se strana kroz bilateralnu obrambenu suradnju potvrdila kao predan i vjerodostojan suradnik i saveznik, ocijenila je tom prigodom Grabar-Kitarović.

Suradnja Oružanih snaga Republike Hrvatske i Nacionalne garde Minnesote u okviru Programa partnerske suradnje, kao dijela ukupne, izuzetno uspješne, vojne suradnje SAD-a i Hrvatske, prerasla je u strateško partnerstvo, istaknuto je u razgovoru.

Naročita suradnja ostvarena je u području obrane kroz potporu Nacionalne garde Minnesote Oružanim snagama Republike Hrvatske u izgradnji obrambenih sposobnosti, sposobnosti Hrvatske vojske za sudjelovanjem u međunarodnim operacijama potpore miru, ali isto tako i humanitarnim i operacijama traganja i spašavanja.

Značajnu potporu Program je pružio i pruža razvoju interoperabilnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske, razvoju civilno-vojne i civilno-civilne suradnje u području pripravnosti u hitnim slučajevima te kibernetičke sigurnosti.

Autor/Hina/Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI