Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila zadovoljstvo prihvaćanjem nagodbe o Agrokoru

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila zadovoljstvo prihvaćanjem nagodbe o Agrokoru

Predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović izrazila je u utorak zadovoljstvo prihvaćanjem nagodbe i postignutim dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora.

„Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru želim izraziti svoje zadovoljstvo postignutim dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća, poručila je predsjednica.

Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i uostalom cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodarsku stabilnost Hrvatske. Ali prije svega, pozdravljam dogovor koji će, vjerujem, osigurati likvidnost, održivost i stabilnost poslovanja, kako Agrokora, tako i svih povezanih dobavljača i vjerovnika, te sačuvati radna mjesta velikog broja hrvatskih ljudi, ističe Grabar – Kitarović.
 
Iskreno vjerujem kako je sada u konačnici prevladana kriza koja je u prošloj godini dobrano potresla naše gospodarstvo i društvo. Iz svega moramo naučiti lekciju kako je stabilnost države i gospodarstva moguće graditi isključivo na zdravim osnovama, na vladavini prava i u okviru tržišta zasnovanog na poduzetničkoj slobodi, ali i jasnim pravilima poslovanja”, stoji u izjavi predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović.

Autor/H/B.B./Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI