Predsjednica Grabar-Kitarović primila Margaretu, čuvaricu rumunjske krune i princa Radua od Rumunjske

Predsjednica Grabar-Kitarović primila Margaretu, čuvaricu rumunjske krune i princa Radua od Rumunjske

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je Njezino Veličanstvo Margaretu, čuvaricu rumunjske krune i Njegovu Kraljevsku Visost princa Radua od Rumunjske tijekom njihovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj, priopćio je Ured predsjednice.

Predsjednica Grabar-Kitarović i Njezino Veličanstvo Margareta te princ Radu od Rumunjske ocijenili su bilateralne odnose dviju zemalja partnerskima i prijateljskima te bez otvorenih pitanja.

Izraženo je zadovoljstvo vrlo dinamičnim bilateralnim posjetima s ciljem unaprjeđivanja međusobne suradnje, ističući pritom i važnost nacionalnih manjina koje predstavljaju čvrstu sponu između dviju država.

Njezino Veličanstvo Margareta upoznala je Predsjednicu Republike s planovima ponovno posjetiti Republiku Hrvatsku s gospodarskim izaslanstvom kao i onim rumunjskih sveučilišta.

Isto tako, sugovornici su razgovarali i o budućnosti Europske unije, stanju na području jugoistoka Europe, promicanju ravnopravnosti spolova kao i poboljšanju statusa žena u svim segmentima društva.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI