Predsjednica Republike Grabar-Kitarović: “Put u SAD bio je transparentan, ne vidim po čemu sam bila netransparentna”

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović: “Put u SAD bio je transparentan, ne vidim po čemu sam bila netransparentna”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak je komentirala odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je predložilo da se protiv nje ne pokreće postupak zbog puta u SAD, te istaknula da je taj put bio transparentan, a njezin ured o tome dostavio sve dokumente koje je bio ovlašten dati.

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa rečeno je kako se unatoč opetovanim zahtjevima nije moglo dobiti sve potrebne informacije o tom putu predsjednice u SAD, a iz navoda u medijima ne može se zaključiti da je predsjednica povrijedila načela obnašanja javne dužnosti.

“Ne vidim po čemu sam bila netransparentna s obzirom da je taj posjet urodio vrlo konkretnim rezultatima kao što je bilateralni susret s Donaldom Trumpom”, izjavila je Grabar Kitarović novinarima u Saboru upitana za odluku Povjerenstva.

Istaknula je i kako je ona bila među prvih 20 državnica koje su se susrele s Trumpom u Varšavi te da je on došao u Varšavu između ostalog i zbog posla koji je tada ona odradila u Washingtonu.

“Sa mnom je neprestano tijekom cijeloga posjeta bio djelatnik veleposlanstva RH i nakon posjeta podnijela sam službeno izvješće Ministarstvu. Dali smo sve dokumente za koje držimo da su ovlašteni dobiti”, rekla je predsjednica Grabar Kitarović.

Autor/H/B.B./Foto/Patrik Macek/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI