Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na Sastanku na vrhu Inicijative triju mora u Bukureštu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na Sastanku na vrhu Inicijative triju mora u Bukureštu

U ponedjeljak i utorak, 17. i 18. rujna 2018. godine u Bukureštu će se održati treći Sastanak na vrhu Inicijative triju mora.

Sastanak na vrhu Inicijative triju mora započet će Poslovnim forumom u organizaciji gospodarskih komora država sudionica Inicijative u ponedjeljak, 17. rujna, a predsjednica Grabar-Kitarović održat će govor na plenarnoj sjednici „Inicijativa triju mora u izazovnom međunarodnom kontekstu“, priopćio je njezin Ured.

U utorak će se održati plenarna sjednica pod nazivom „Inicijativa koja ostvaruje rezultate – ključni projekti iz područja energetike, transporta, digitalne povezanosti. 3SI kao pokretač kohezije i konvergencije EU i jačanja transatlantske veze“, na kojoj je predviđeno usvajanje Zajedničke izjave sa Sastanka na vrhu Inicijative triju mora.

Uz pokretače Inicijative, predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude, te predsjednika Rumunjske i domaćina ovogodišnjeg sastanka Klausa Iohannisa, sudjelovat će predsjednici i visoki predstavnici država sudionica Inicijative. Sastanku će nazočiti i predstavnici partnera Inicijative, ministar vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Heiko Maas, ministar energetike SAD-a Rick Perry te predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker te povjerenica Europske komisije za regionalni razvoj Corina Crețu.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI