Predsjednica Grabar-Kitarović s ministrom obrane SAD-a, dvije strane “razvile strateško” partnerstvo

Predsjednica Grabar-Kitarović s ministrom obrane SAD-a, dvije strane “razvile strateško” partnerstvo

Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u petak s američkim ministrom obrane Jamesom Mattisom, a tijekom sastanka naglašeno je snažno prijateljstvo i savezništvo te izuzetno uspješna bilateralna obrambena i vojna suradnja dviju država koja je dosegla razinu strateškog partnerstva, doznaje se iz službenog priopćenja.

Ministar obrane SAD-a Mattis se sastao s predsjednicom Grabar-Kitarović u okviru službenog posjeta Hrvatskoj koja je domaćin Posebnog sastanka ministara obrane država članica Američko-jadranske povelje.

“Tijekom sastanka naglašeno je snažno prijateljstvo, savezništvo te izuzetno uspješna bilateralna obrambena i vojna suradnja dviju država, koja je dosegla razinu strateškog partnerstva”, stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Tijekom susreta su naznačena i područja buduće suradnje koja će dodatno osnažiti ukupne međudržavne odnose.

“Posebna pozornost stavljena je na sigurnost i stabilnost na području jugoistočne Europe, snažnu potporu Hrvatske susjednim državama na njihovu putu k europskim i euroatlantskim integracijama te potrebu jačanja političke prisutnosti i osnaživanja uloge SAD na području jugoistočne Europe”, dodaje se u priopćenju.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI