Predsjednica Grabar-Kitarović na stogodišnjici završetka Prvog svjetskog rata i na Pariškoj konferenciji za mir

Predsjednica Grabar-Kitarović na stogodišnjici završetka Prvog svjetskog rata i na Pariškoj konferenciji za mir

Na poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u nedjelju na obilježavanju 100. obljetnice završetka Prvog svjetskog rata, kao i na Pariškoj konferenciji za mir, objavljeno je u četvrtak iz njezina ureda.

Svečanost koja će okupiti, prema najavama, oko 60 predsjednika država i vlada održat će se podno Slavoluka pobjede u Parizu, 11. studenoga, na stotu obljetnicu potpisivanja primirja.

S predsjednikom Macronom te ostalim svjetskim čelnicima Grabar-Kitarović će se nakon svečanosti susreti u Elizejskoj palači.

Istog dana, u poslijepodnevnim satima, hrvatska predsjednica govorit će na plenarnoj sjednici Pariškog foruma za mir koju će otvoriti Macron, njemačka kancelarka Angela Merkel te glavni tajnik UN-a Antonio Guterres.

Dan ranije, u subotu, Grabar-Kitarović nazočit će svečanoj večeri koju će za visoke uzvanike upriličuje Emmanuel Macron.

Prilikom boravka u Parizu predsjednica će obići i izložbu Davora Rostuhara „Hrvatska puna boja“ koja je u listopadu otvorena u pariškom Louvreu, dodaje se u priopćenju. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI