Predsjednica Grabar-Kitarović: Mijenjati stereotipe o muškim i ženskim zanimanjima

Predsjednica Grabar-Kitarović: Mijenjati stereotipe o muškim i ženskim zanimanjima

Prvoga dana boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je na tri dana premjestila svoj Ured, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanoj sjednici fakultetskog vijeća Metalurškog fakulteta u Sisku u povodu 58. obljetnice, ističući potrebu da se i djevojke više uključuju u područje metalurgije i tako mijenjaju stereotipi o muškim i ženskim zanimanjima.

“Treba poticati i djevojke da se više uključuju u područje metalurgije. Na vašem fakultetu se mijenjaju stereotipi o muškim i ženskim zanimanjima, što je pohvalno. Svjesni smo da kvalitetu studija ne prate i primjerene plaće u toj struci. Važno je da su tijekom studija studenti uključeni i u proizvodne procese. Na taj način mladi ljudi imaju prilike uskladiti svoje znanje s njegovom praktičnom primjenom”, poručila je predsjednica.

Obraćajući se nazočnima, čestitala je dan Metalurškog fakulteta, a čestitke je uputila i upravo promoviranima 26-orici studenata metalurgije.

Nakon Metalurškog fakulteta, Grabar-Kitarović je posjetila i Opću bolnicu “Dr. Ive Pedišića” u Sisku.

Nakon razgovora s vodstvom bolnice, obišla je gradilište središnjeg bolničkog paviljona, prvog zdravstvenog objekta bolnice koji se gradi nakon pola stoljeća.

Paviljon će, uz ostalo, sadržavati objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevnu bolnicu, a vrijednost radova iznosi 106 milijuna kuna, od čega 70 milijuna čine bespovratna sredstva EU fondova.

Podizanjem zastave Ureda predsjednice Republike Hrvatske u srijedu je na simboličan način ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije obilježeno otvaranje premještenog Ureda predsjednice, gdje će se nalaziti od 5. do 7. prosinca. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI