Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović posjetila tvornicu „Borovo“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović posjetila tvornicu „Borovo“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, u sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, posjetila je tvornicu “Borovo” te zajedno s predsjednicom Uprave Gordanom Odor obišla pogone tvornice. Posebno je razgledala proizvodnju borovskih čizama “žute zenge”, koje je nosila i u prošlogodišnjoj vukovarskoj koloni sjećanja 18. studenoga, a koje su nosili branitelji Vukovara u obrani toga grada 1991. Godine.

“Drago mi je da je nakon kolone sjećanja jako puno ljudi u zemlji i inozemstvu prepoznalo vrijednost i kvalitetu proizvodnje ‘Borova'”, poručila je Predsjednica nakon kratkog sastanka s predsjednicom Uprave Odor.

Istaknula je kako svojim posjetom tvornici “Borovu” nastavlja davati podršku poticanju domaće proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta u Borovu, Vukovaru i cijeloj Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Kazala je i kako će povodom obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u poslijepodnevnim satima upriličiti prijem u Iloku te kako očekuje da će se prijemu odazvati većina veleposlanika akreditiranih u Zagrebu.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI