Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Osnovnu školu „Julija Benešića“.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Osnovnu školu „Julija Benešića“.

U sklopu posjeta Gradu Iloku, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s predstavnicima lokalne vlasti te posjetila Osnovnu školu „Julija Benešića“.

Predsjednica je s gradonačelnicom Iloka Marinom Budimir razgovarala o gospodarskoj obnovi Iloka. Upozorila je na potrebu fiskalne i funkcionalne decentralizacije, kazavši kako joj se čini da je za Hrvatsku, u tom smislu, možda najbolji poljski model. “Poljska je tom decentralizacijom postigla puno veće uspjehe. Mi, u odnosu na početno razdoblje jesmo uspjeli postići dobro iskorištavanje sredstava iz fondova Europske unije, ali to je još daleko od zadovoljavajućeg”, kazala je Predsjednica.

“Upravo je Ministarstvo regionalnog razvoja jedno od prvih ministarstava koje bi se trebalo decentralizirati i funkcionirati ne samo u Zagrebu, nego osnažiti svoju nazočnost i na terenu”, navela je Predsjednica. Istaknula je kako se zdušno zalaže za decentralizaciju, i fiskalnu i funkcionalnu, ali i za decentralizaciju u smislu davanja veće pozornosti svim našim krajevima.

U Osnovnoj školi Predsjednica je nazočila priredbi učenika te je obišla nekoliko razreda, a u kratkom obraćanju učenicima poručila im je da uče jer su oni budućnost Iloka.

“Svemu što sam u životu postigla dugujem mami i tati, ali i svojim učiteljicama i učiteljima, školi, trudu i učenju”, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović pozvavši učenika da ostanu u Iloku i Hrvatskoj.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI