Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović: Konačno i zauvijek “Pume” se vraćaju u Varaždin

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović: Konačno i zauvijek “Pume” se vraćaju u Varaždin

Nepromišljena odluka o izmještanju Hrvatske vojske iz Varaždina prije deset godina danas je ispravljena i “Pume” se konačno i zauvijek vraćaju u svoj dom, rekla je predsjednica države i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na svečanosti povratka 2. mehanizirane bojne “Pume” Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske vojske u varaždinsku vojarnu koja od danas nosi ime 7. gardijske brigade “Puma”.

U nazočnosti obitelji poginulih branitelja, predstavnika državne i lokalnih vlasti te građana, obraćajući se vojnicima koji će raditi i živjeti u varaždinskoj vojarni, Grabar Kitarović je naglasila da su “Pume” neraskidivo vezane uz Varaždin, iz kojeg su krenule u sve pobjede Domovinskog rata.

“Vjerujem da nikada nećemo zaboraviti dan kad su 7. i 4 gardijska brigada oslobodile hrvatski kraljevski grad Knin i postavile hrvatsku zastavu na kninsku tvrđavu – taj će prizor ostati zauvijek urezan u pamćenje hrvatskog naroda. Iz svih tih bitaka i pobjeda ‘Pume’ su se uvijek iznova vraćale u Varaždin koji je postao dom svih pripadnika brigade”, rekla je predsjednica koja je podsjetila da su Varaždinci “Pume” dočekali i u ljeto 1995. godine.

Grabar- Kitarović: Hrvatska vojska uskoro se vraća i u Pulu

“Tu neraskidivu vezu Varaždina i ‘Puma’ nije mogla razdvojiti niti nepromišljena odluka o izmještanju hrvatske vojske iz Varaždina. Danas ispravljamo tu odluku i Pume se konačno i zauvijek vraćaju u svoj dom. Tako i Varaždin, nakon Vukovara, Sinja i Ploča, ponovo može s ponosom istaknuti da u njemu živi i obavlja svoje zadaće pobjednička hrvatska vojska“, rekla je Grabar Kitarović te dodala da će se Hrvatska vojska uskoro vratiti i u Pulu.

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume, slijednici tradicije 7. gardijske brigade, u Varaždin su se vratili sedmodnevnom hodnjom dugom 184 kilometra od Našica gdje su bili proteklih godina. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI