Predsjednica Republike Grabar-Kitarović primila članove Udruge za sindrom Down Zagreb

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović primila članove Udruge za sindrom Down Zagreb

U prigodi obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down te dvadesete obljetnice djelovanja, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je članove Udruge za sindrom Down Zagreb, priopćio je u četvrtak Ured predsjednice.

Predsjednica Udruge Natalija Belošević upoznala je predsjednicu Grabar-Kitarović s aktivnostima Udruge koje su usmjerene na poticanje uključivanja osoba s down sindromom u sve segmente života zajednice.

Belošević je istaknula kako za preko 240 članova s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije organiziraju različite programe. U tom smislu, navela je program rane intervencije koji obuhvaća bebe u dobi od 3 mjeseca, individualne edukacijsko-rehabilitacijske te logopedske programe i vježbe za djecu vrtićke dobi i školarce, radionice, poludnevne i dnevne boravke za odrasle osobe sa sindromom down te edukacije i predavanja za roditelje.

Grabar-Kitarović i Belošević su se složile kako je svim potrebitima, uz prijeko potrebnu brigu i skrb, nužno osigurati iste mogućnosti kakve imaju ostali građani.

Predsjednica Grabar-Kitarović, osim važnosti potpunog uključivanja svih osoba u društvo, naglasila je i potrebu osiguravanja mogućnosti njihovog zapošljavanja.

“Svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo i potpunu uključenost u društveni i sav život, a osobe s invaliditetom zaslužuju jednaku šansu kao i ostali građani. Moramo omogućiti prilagođavanje radnih mjesta prekvalifikacijom ili dokvalifikacijom radi ravnopravnog integriranja u društvu“, kazala je Grabar-Kitarović.

Predsjednica Republike pozvala je članove Udruge za sindrom Down Zagreb da joj se pridruže večeras na tribinama stadiona Maksimir kako bi zajedno bodrili Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI