Predsjednica Republike Grabar Kitarović posjetila osječku humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“

Predsjednica Republike Grabar Kitarović posjetila osječku humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“ te najavila kako će tijekom cijele godine raditi s humanitarnim udrugama i volonterima kako bi se ljude, i nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, potaknulo na darivanje i brigu o bližnjima.

Nakon posjeta humanitarnoj udruzi “Rijeka ljubavi” koja pomaže socijalno ugroženim građanima s osječkog područja, te susreta s vodstvom udruge, korisnicima njenih usluga i predstavnicima lokalnih vlasti, Predsjednica je izrazila zadovoljstvo brojnošću osoba uključenima u rad udruge, koja raspolaže s dovoljno sredstava za brigu o većem broju ljudi.

“Jutros smo donijeli higijenske potrepštine i trajne prehrambene proizvode, a nastavit ćemo raditi s takvim udrugama i volonterima kroz cijelu godinu, kako bismo potaknuli ljude na darivanje i brigu o bližnjima te da jednostavno pogledaju oko sebe kome je pomoć potrebna”, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Naglasila je kako je prošlo vrijeme darivanja, vrijeme Božića i novogodišnjih blagdana, ali i izrazila nadu kako će se u ovome duhu dobrote nastaviti cijelu ovu godinu.

Predsjednica udruge “Rijeka ljubavi” Štefica Čučak kazala je kako na posjet Predsjednice i njezinu donaciju gleda kao na “veliki vjetar u leđa” radu udruge koja redovito dobiva donacije, kako financijske, tako i u prehrambenim proizvodima. Istaknula je kako će svi korisnici socijalne samoposluge biti pravodobno opskrbljeni predviđenim potrepštinama.

“Kad smo zajedno u jednom humanitarno-dobrotvornom lancu, možemo napraviti čuda”, dodala je gospođa Čučak i izrazila uvjerenje da će s otvaranjem radnih mjesta redovi u socijalnoj samoposluzi biti sve manji.

Nakon Osijeka, predsjednica Grabar-Kitarović u Vukovaru će se sastati s predstavnicima tvrtke Borovo, a u Iloku će razgovarati s predstavnicima gradskih vlasti, posjetiti Osnovnu školu “Julija Benešića” te održati prijem u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Foto/Ured predsjednice RH

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI