Predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala s Draganom Čovićem o situaciji u BiH

Predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala s Draganom Čovićem o situaciji u BiH

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se na radnom sastanku s hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, koji ju je izvijestio o trenutačnoj situaciju u BiH, kao i europskoj perspektivi BiH, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednice republike.

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Čović informirao je predsjednicu Grabar-Kitarović o trenutačnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Kazao je kako će Hrvati Bosne i Hercegovine, unatoč tome što Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti inzistirati na poštivanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u Bosni i Hercegovini. Isto tako, naglasio je kako će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast.

Upoznao je između ostalog predsjednicu Republike Hrvatske o inicijativi Predsjedništva Bosne i Hercegovine za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030, s predsjednicima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su isto tako potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji. Agendu 2030 Bosna i Hercegovina je, kao međunarodnu obvezu, preuzela 2015. godine.


Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako će Republika Hrvatska nastaviti pružati svoju punu i nedvojbenu potporu unutarnjem razvoju Bosne i Hercegovine, kao i napretku prema članstvu u Europskoj uniji i punoj aktivaciji MAP-a.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI