Predsjednica Grabar-Kitarović: Ravnomjerni razvoj ključ rješavanja demografskog pustošenja RH

Predsjednica Grabar-Kitarović: Ravnomjerni razvoj ključ rješavanja demografskog pustošenja RH

Ravnomjerni razvoj Hrvatske ključ je rješavanja demografskog pustošenja domovine, poručila je u srijedu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, iz Ozlja u Karlovačkoj županiji u koju je privremeno premjestila svoj ured.

“Svi moramo uložiti trud i znanje za razvoj lokalnih sredina i zato volim doći u male gradove i općine, jer učeći kroz vaše iskustvo vidimo što još treba učiniti da bi se unaprijedio život u Hrvatskoj. Nadam se da će to biti korisno i resornim ministarstvima i Vladi za mjere u poticanju regionalnog razvoja i korištenje europskih fondova”, kazala je predsjednica.

U Gradu Ozlju susrela se s predstavnicima predstavničke i izvršne vlasti, naglasivši kako je izrazita zagovarateljica decentralizacije. Izrazila je uvjerenje da bi prenošenje što više ovlasti i financijskih sredstava na općine, gradove i županije bilo učinkovitije za razvoj, jer lokalna samouprava najbolje zna koji su joj projekti potrebni i koliko koji od njih ima potencijala za uspjeh.

Prije Ozlja bila je i u Općini Lasinja gdje se susrela s mještanima koje je pohvalila zbog kvalitetnih demografskih mjera i male stope nezaposlenosti, a takav “ljepši, kvalitetniji i zdraviji život” poželjela je cijeloj Hrvatskoj kroz ravnomjerniji razvoj.

“Nadam se da ovdje uživate, sama sam odrasla na selu i sjećam se koliko je bilo ljepše i zabavnije živjeti na selu nego u gradu”, poručila je predsjednica mještanima te istaknula kako obilaskom Hrvatske i dolaskom u male sredine želi pokazati kako joj je bitno doprijeti do svakog čovjeka kako bi svi osjetili da je na svojoj dužnosti predsjednice zbog njih.

Iznimno joj je, kaže, bitno pokazati važnost razvoja svakog kutka Hrvatske kako bi ju doveli na europsku razinu razvoja i u urbanim i u ruralnim krajevima, do kohezije države s krajnjim ciljem zadržavanja građana u zemlji.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI