Predsjednica Grabar-Kitarović otvorila novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženici, stigao i general Ante Gotovina

Predsjednica Grabar-Kitarović otvorila novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženici, stigao i general Ante Gotovina

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je otvorila novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženici, koju je označila kao novi važan iskorak za hrvatski turizam koji nema samo značaj za Zadar kao suvremeni lučki grad i važno jadransko čvorište, već i za cijelu državu.

Predsjednica Grabar-Kitarović je u izjavi podsjetila kako je prije manje od tri godine na istom mjestu postavila kamen temeljac za ovu zgradu “koja sada u punom sjaju stoji pred nama”.

“Kazala sam tada kako se divim entuzijazmu čelnika Zadra, Zadarske županije i lučke uprave jer su unatoč zaprekama na koje su nailazili ustrajali i vjerovali u ovaj projekt. Danas samo mogu kazati kako se taj entuzijazam i trud isplatio i kako se za prave razvojne projekte uistinu vrijedi boriti”, rekla je predsjednica.

Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić izvijestio je kako je gradnjom nove luke u Gaženici promet brodova na kružnim putovanjima povećan s 30.000 u 2013. na 167.000 putnika u 2018. godini.

“Naša prednost u odnosu na druge etablirane kruzing luke na Jadranu je ogromna, jer u krugu od nekoliko kilometara imamo terminal, zračnu luku, autocestu i dovoljan broj parking mjesta, gradsko središte s velikim kulturnim sadržajima. Vjerujem da ćemo ove jedinstvene prednosti zajednički iskoristiti u kvalitetnije brendiranje Hrvatske”, poručio je Škifić.

Nakon otvaranja putničkog terminala, predsjednica Grabar-Kitarović će sudjelovati na svečanoj sjednici zadarske Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije, na kojoj će se dodijeliti godišnje nagrade te županije. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH/screenshot/RTL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI