Predsjednica Grabar-Kitarović donijela je odluke o promicanjima, odlikovanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike OS RH

Predsjednica Grabar-Kitarović donijela je odluke o promicanjima, odlikovanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike OS RH

U prigodi 27. obljetnice ustroja Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH), Dana OS RH i dana Hrvatske kopnene vojske, Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluke o promicanjima, odlikovanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike OS RH, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice.

Ukupno ih je promaknuto 84-ero, i to jedan admiral, jedan general, 13 časnica i 69 časnika Oružanih snaga. U čin viceadmirala promaknut je kontraadmiral Robert Hranj, a u čin general-bojnika promaknut je brigadni general Siniša Jurković.

Ukupno je odlikovano 16 pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga te dvije postrojbe iz Domovinskog rata. Tako je Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske, odlikovan umirovljeni general zbora Ante Roso.

Redom Nikole Šubića Zrinskog, za junaštvo u Domovinskom ratu, odlikovane su 201. brigada protuzračne obrane iz Osijeka i 1. domobranska bojna iz Pule.

Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge stečene u ratu i iznimnim okolnostima u miru, odlikovan je pukovnik Ivica Markanjević.

Izvor/HRT/Foto/FaH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI