Predsjednica Grabar-Kitarović završila boravak u Osiječko-baranjskoj županiji posjetom tvornici za proizvodnju namještaja iz Đakova “Ancona grupe”

Predsjednica Grabar-Kitarović završila boravak u Osiječko-baranjskoj županiji posjetom tvornici za proizvodnju namještaja iz Đakova “Ancona grupe”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svoj boravak s izmještenim uredom u Osječko-baranjskoj županiji završila je u ponedjeljak posjetom Đakovu, koji je započela obilaskom tvornice namještaja Ancona grupa čiji ju je vlasnik Markica Stanušić upoznao s njenim radom i poteškoćama u toj branši.

Na kraju posjeta, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, mogla je čuti priče uspješnih gospodarstvenika, što oni misle da bi pomoglo istoku Hrvatske, piše Dnevnik.hr.

Predsjednica je posjetila tvornicu za proizvodnju namještaja iz Đakova, koja se probila na najprestižnija tržišta. Tvrtka zapošljava 120 ljudi i izvozno je orijentirana. Plaće se kreću od 3.200 do 11 i pol tisuća kuna, no mogle bi biti i veće.

“Kad bi se doprinosi mogli smanjit da poslodavac isplaćuje ukupnu svotu kao što isplaćuje danas, a da djelatnik dobije puno više neto, to bi bilo ključ svega i sve probleme bismo riješili s tim”, govori vlasnica Ancona grupe, Markica Stanušić.

Predsjednica Grabar-Kitarović nastavila je u Beketincima, gdje je posjetila obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivana Gašića, najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI