Predsjednica Grabar-Kitarović: Želim da novinari rade slobodno, bez pritisaka koji ne dolikuju demokratskom društvu

Predsjednica Grabar-Kitarović: Želim da novinari rade slobodno, bez pritisaka koji ne dolikuju demokratskom društvu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u petak kako je od početka svoga mandata zagovarala slobodu medija, izražavajući želju da novinari rade slobodno, bez pritisaka koji ne dolikuju demokratskom društvu, ali da od njih očekuje da rade odgovorno, na dobrobit društva i u skladu s kodeksom svoje struke.

“Od početka mandata zagovarala sam slobodu medija. Podsjećam da sam se zauzela za opoziv otkaza Elizabeti Gojan. Želim da novinari rade slobodno, bez pritisaka koji ne dolikuju demokratskom društvu. Isto tako očekujem da djeluju odgovorno, na dobrobit društva i u skladu s kodeksom svoje struke “, napisala je Grabar-Kitarović na svom Tweeter profilu.


Reakcija predsjednice Republike uslijedila je nakon što su dvojica policajaca ovoga tjedna u njenoj redakciji legitimirala novinarku portala Net.hr Đurđicu Klancir kako bi joj utvrdila identitet, a na temelju zahtjeva odvjetnika sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića koji je Klancir privatno tužio zbog klevete.

Takvo postupanje policije izazvalo je brojne reakcije javnosti, najviše novinara na čelu s Hrvatskim novinarskim društvom te predstavnika nevladinih udruga. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI