Predsjednica Grabar-Kitarović zgrožena i potresena tragedijom na otoku Pagu: Mora se raditi na prevenciji obiteljskog nasilja

Predsjednica Grabar-Kitarović zgrožena i potresena tragedijom na otoku Pagu: Mora se raditi na prevenciji obiteljskog nasilja

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je osudila težak slučaj obiteljskog nasilja nad malodobnom djecom u Pagu i kazala kako se mora raditi na prevenciji obiteljskog nasilja te dodala da je o zdravstvenom stanju djece u stalnom kontaktu s ravnateljem zadarske bolnice Željkom Čulinom.

“Zgrožena sam i potresena jutrošnjom tragedijom na otoku Pagu i iznimno tužna zbog nesretne sudbine četvero djece”, napisala je Grabar-Kitarović na službenom Twitter profilu.


“Smatram da nas ovakve tragedije trebaju upozoriti kako se kao odgovorni članovi društva moramo više angažirati na pomoći i solidarnosti sa žrtvama obiteljskog nasilja, ali prije svega raditi na prevenciji i pomoći obiteljima”, poručila je predsjednica.

Muškarac u Pagu jutros je bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće. Troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja će, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, tijekom poslijepodneva biti prebačena u KBC Zagreb sanitetskim vozilom. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI