Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike Hrvatskog društva političkih zatvorenika

Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike Hrvatskog društva političkih zatvorenika

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatskoga društva političkih zatvorenika, koje ju je o izvijestilo o svojim aktivnostima i projektima, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice.

Predstavnici društva naglasili su kako im je cilj ostaviti hrvatskome narodu u trajnu baštinu doprinos hrvatskih političkih zatvorenika stvaranju neovisne hrvatske države i demokratskoga društva.

Predstavili su joj glasilo “Politički zatvorenik” te projekte – “Leksikon hrvatskih političkih zatvorenika” i izgradnja multimedijalnog Memorijalnog centra žrtava totalitarnih režima u Zagrebu.

Budući da je Hrvatska jedina postkomunistička država koja nema takav centar, zamolili su pomoć Predsjednice u realizaciji započetog projekta, koji provode u suradnji s Gradom Zagrebom.

Predsjednica Grabar-Kitarović, dajući punu potporu radu udruge, istaknula je važnost očuvanja sjećanja na žrtvu političkih zatvorenika za hrvatsku slobodu i neovisnost te najavila posjet nekim lokacijama bivših zatvora i logora.

Posebno se zanimala za idejni projekt spomenika “Hrvatska žena”, kojim bi se obilježila žrtva hrvatskih žena za slobodu domovine. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI