Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike udruga ravnatelja osnovnih i srednjih škola

Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike udruga ravnatelja osnovnih i srednjih škola

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predsjednicu Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzanu Hitrec i predsjednika Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikicu Mihaljevića, koji su je izvijestili o zaključcima kongresa kojeg su te udruge zajednički organizirale u Malom Lošinju početkom ovog mjeseca.

Prilikom susreta razgovaralo se o reformi obrazovanja, a ravnatelji su Predsjednicu Republike izvijestili o njihovim dugogodišnjim iskustvima na kojima temelje prijedloge i zahtjeve kako bi se riješili postojeći problemi i omogućilo ostvarenje ciljeva Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Ponajprije, potrebno je unaprijediti rad i nagrađivanje učitelja, nastavnika i ravnatelja, na čijoj će se stručnosti i osposobljenosti provoditi reforma obrazovanja. Među ostalim, oni smatraju kako je potrebno jasno definirati kompetencije i kriterije za izbor i vrednovanje rada ravnatelja, uz donošenje standarda zanimanja i kvalifikacija za ravnatelje te uvesti modele profesionalizacija i licenciranja njihova rada.

Izvor/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI