Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike Udruge za darovitost DAR

Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike Udruge za darovitost DAR

U prigodi obilježavanja Dana darovitih učenika, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak učenice i učenike Udruge za darovitost DAR s kojima je razgovarala o aktivnostima vezanim uz održavanje Druge međunarodne konferencije “Najbolje svjetske, europske i hrvatske prakse u radu s darovitom djecom i mladima”, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice.

Međunarodna konferencija održana je pod pokroviteljstvom predsjednice Grabar-Kitarović kao središnji događaj DARovitog tjedna, od 18. do 23. ožujka 2019. godine.

Na konferenciji su sudjelovali učitelji, nastavnici, stručni suradnici, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, lokalni i regionalni centri izvrsnosti te svi zainteresirani za temu darovitih, koji su imali prigodu upoznati primjere dobre prakse u radu s darovitima u susjednoj Mađarskoj, ali i unaprijediti znanje o darovitoj djeci i njihovim potrebama.

Osim predstavljanja trendova i metoda u radu te okupljanja stručnjaka i djece kojima udruge žele biti podrška, predstavnici Udruge istaknuli su kako posebno žele senzibilizirati i javnost za problem i izazov u radu s darovitim učenicima kojih u Republici Hrvatskoj, prema Strategiji znanosti, obrazovanja i tehnologije, ima oko 7 500.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje kako je konferencija pridonijela razmjeni ideja i iskustava te senzibilizirala javnost o važnosti prepoznavanja i njegovanja darovite i kreativne djece i mladih kao budućih pokretača društva. “S obzirom na to da je praktičan rad s darovitim pojedincima u Hrvatskoj još uvijek nedovoljno razvijen, potrebno je ojačati kontinuiranu skrb za takve pojedince, prije svega u obrazovnom sustavu”, kazala je Grabar-Kitarović zaželjevši članovima Udruge uspjeh u daljnjem radu.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI