Predsjednica Grabar-Kitarović u Slavonskom Brodu s predstavnicima braniteljskih udruga

Predsjednica Grabar-Kitarović u Slavonskom Brodu s predstavnicima braniteljskih udruga

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, u sklopu boravka u Slavonske Brodu gdje je na dva dana premjestila svoj Ured, susrela se u utorak s predstavnicima brojnih braniteljih udruga s područja županije i grada Slavonskog Broda, koji ima najviše ratnih vojnih invalida u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika.

Nakon sastanka održanog u zgradu Brodsko-posavske županije, predsjednice je položila vijenac i zapalila svijeću podno Spomenika hrvatskim braniteljima. nedaleko gradskog središta.

Mato Puljić iz slavonskobrodske udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR) izjavio je novinarima kako je zadovoljan sastankom predsjednice Grabar-Kitarović s braniteljskim udrugama, naglasivši da grad Slavonski Brod ima najviše ratnih vojnih invalida u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika, te je problema puno.

“Zadovoljni smo kada se nešto učini za nas. Hrvatski ratni vojni invalidi ne trebaju igrališta, niti novac. Oni trebaju našu bolnicu u Slavonskom Brodu, da ta bolnica konačno bude braniteljska bolnica, a ne da moramo za odgovarajuću skrb zvati bolnice u Vinkovcima, Vukovaru i drugim gradovima”, naglasio je Puljić.

Grabar-Kitarović na dva dana je premjestila Ured predsjednice Republike u Brodsko-posavsku županiju.

Predsjednica je ranije danas odala počasti kod spomenika “Prekinuto djetinjstvo”, koji je podignut u spomen na 402-oje djece, poginule tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu u Hrvatskoj, od kojih je samo u Slavonskom Brodu život izgubilo 29 djevojčica i dječaka.

Grabar Kitarović također je odvojeno razgovarala sa županom brodsko-posavskim Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Duspraom, a potom se susrela s predstavnicima niza udruga, nacionalnih manjina i dekanom Slavonskobrodskog dekanata Ivanom Lenićem.

Posjetila je i Strojarski fakultet, a obići će i tvrtke Simplex i Đuro Đaković dok će prvi radni dan u Brodsko-posavskoj županiji završiti posjetom graničnoj postaji policije u Staroj Gradiški te Okučanima, gdje će sesusresti s građanima. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI