Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnice inicijative #SpasiMe

Predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnice inicijative #SpasiMe

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak predstavnice inicijative #SpasiMe koje su je upoznale s ciljem inicijative i poručile kako im je želja fokus javnosti staviti na problem nasilja te olakšati stručnjacima nastavak rada sa žrtvama.

Istaknule su kako im je idući korak suradnja s organizacijama civilnog društva i resornim službama koje najbolje poznaju tematiku i mogu donijeti konkretne promjene i rješenja, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

U otvorenom razgovoru, kako se ističe, predsjednica Grabar-Kitarović snažno se založila za nultu stopu tolerancije na nasilje.

Obrazovanje je najjače oružje protiv svih oblika predrasuda i nejednakosti koje zapravo dolazi iz obitelji i tu moramo tražiti rješenje, poručila je.

Predsjednica je istaknula i kako je nasilje u društvu sveprisutno. Kazala je kako teme o kojima se danas raspravlja ukazuju ne samo na veličinu problema, već i na to kako našim sudjelovanjem, kroz prikazivanje i rasvjetljivanje problema te podizanjem vidljivosti i svijesti, možemo biti dio rješenja.

“Ovaj problem mora biti u fokusu javnosti”, poručila je upozoravajući kako žrtve nasilja ne smiju biti tretirane tek kao još jedan dosje.

Pozvala je i na promjenu svijesti javnosti prema nasilju, te neprihvatljivim ocijenila stav onih svjedoka koji na nasilje reagiraju rečenicom “To je njihova stvar”.

Predsjednica Grabar-Kitarović najavila je kako će svesrdno podržati ovu vrlo važnu inicijativu te u skladu sa svojim ovlastima dati puni doprinos senzibiliziranju javnosti na temu nasilja, stoji u priopćenju. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI