Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila tvrtke Simplex i Đuro Đaković Specijalna vozila

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila tvrtke Simplex i Đuro Đaković Specijalna vozila

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu boravka u Bordsko-posavskoj županiji, gdje je u utorak na dva dana premjestila Ured, posjetila je slavonskobrodske tvrtre Simplex i Đuro Đaković Specijlna vozila, a radni dan će završiti susretom s građanima u Okučanima.

Tvrtka Simplex, bavi se instalacijama dizala i pokretnih stepenica, a 2017. godinu završila je s ukupnim prihodom od 37,3 milijuna kuna uz ostvarenu dobit od 2,9 milijuna kuna te je jedna od najbolje pozicioniranih tvrtki na području Brodsko-posavske županije.

Proizvodni pogon Đuro Đaković Specijalna vozila jedini je proizvođač oklopnih borbenih vozila u Republici Hrvatskoj te glavni ugovaratelj tenkovskog programa i programa BOV-a AMV 8×8, a tvrtka je deklarirana i nominirana za strateškog prartnera Ministarstva obrane RH.

Proizvodni pogon tvrtke uključuje borbeno oklopno vozilo AMV 8×8, borbeni tenk M-84D te razminirač. Isto tako, tvrtka razvija program modernizcije tenkova T-72 i M-48 u skladu s novim vojnim tehnologijama.

Boravak u Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar Kitarović započela je jutros polaganjem svijeća i paljenjem svijeće podno spomenika “Prekinuto djetinjstvo” autora Petra Dolića i Petre Tončić Lipovščak u Slavonskom Brodu, odajući počast 402 djece poginulih tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu u Hrvatskoj.

Nakon svečanosti podizanja predsjedničke zastave, Grabar Kitarović odvojeno je razgovarala s brodskoposavskim županom Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom, a potom je održala i niz sastanaka s predstavnicima udruga građana, nacionalnih manjina i Slavonskobrodskog dekanata.

U premještenom uredu u zgradi Brodsko-posavske županije primila je i predstavnike braniteljskih udruga koji su je dopratili do Spomenika poginulim braniteljima, rad akademskog kipara Ante Brkića, nedaleko gradskog središta, podno kojega je položila vijenac i zapalila svijeću. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI