Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila novogradišku bolnicu u kojoj je otvoren Odjel dijalize

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila novogradišku bolnicu u kojoj je otvoren Odjel dijalize

Drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji u koju je na dva dana premjestila ured, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je posjetila Opću bolnicu u Novoj Gradiški, gdje je bila nazočna otvorenju Odjela dijalize u čiju je gradnju i opremanje uloženo 2,5 milijuna kuna.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej rekao je da novogradiškoj bolnici gravitira 35 pacijenata koji su do sada na dijalizu morali ići u bolnicu u Slavonski Brod. Dodao je da projekt izgradnje Odjela dijalize u novogradiškoj bolnici traje duže od 25 godina.

“U dugoj povjesti bolnice, imali smo dva teška trenutka i razdoblja, jedan je Domovinski rat, a drugi je kada su nas pripojili slavonskobrodskoj bolnici. Domovinaki rat je završio, a odnedavno smo se odvojili i od bolnice u Slavonskom Brodu. Ta nas je simbioza skupo koštala jer nismo mogli aplicirati za EU sredstva”, naglasio je ravnatelj dr. Kolodziej.

Najavio je početak energetske obnove novogradiške bolnice, u što će biti uloženo 20 milijuna kuna, a u tijeku su radovi na obnovi Odjela pedijatrije vrijedni 2,5 milijuna kuna.

“Drago mi je što ste otvorili Odjel dijalize koji će omogućiti kvalitetnu skrb vašim pacijentima. Uvjerena sam da s najvišom razinom liječnike skrbi i humanosti pristupate svakom svome pacijentu”, izjavila je predsjednica Grabar-Kitarović. Dodala je da je novootvoreni Odjel dijalize novogradiške bolnice primjer u odnosu na većinu hrvatskih bolnica. To ne znači da je razina skrbi u našim bolnica išta niža nego što je na Zapadu, ali nažalost, ti materijalni uvjeti još su nam uvijek malo drugačiji i malo manje humani, ocijenila je.

Predsjednica Grabar Kitarović je tijekom boravka u Novoj Gradiški sudjelovala i u akciji “Hrvatska čita“ u OŠ Mato Lovrak te obišla proizvodni pogon tvrtke “Clarum” d.o.o..

Predsjednica će obići i Eko-etno selo Stara Kapela, a potom će se vratiti u Slavonski Brod gdje će posjetit tvrtku “Slavonija” i Srednju školu Matije Antuna Reljkovića.

U zgradi brodsko-posavske Županije u kojoj je smješten Ured predsjednice, u 14 sati, kako je najavljeno, Grabar-Kitarović održat će sastanak o rješavanju problema zagađenja zraka u Slavonskom Brodu, te u 15 sati dati izjave za medije. Nakon toga će se sastati s predstavnicima Udruge za rješavanje problema zagađenja zraka.

Predviđen je posjet predsjednice Republike Poliklinici za rehabilitaciju djece “Zlatni cekin” u Slavonskom Brodu, OPG-u Šarčević u Sikirevcima dok će posljednji dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji završiti u Vrpolju susrestom s građanima. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI