“Predsjednica uručila štit Kneza Domagoja pobjedničkoj ekipi Stabline na 21. Maratonu lađa” Grabar-Kitarović nagrađena zlatnom medaljom: Predsjednica nam donosi “sreću”

“Predsjednica uručila štit Kneza Domagoja pobjedničkoj ekipi Stabline na 21. Maratonu lađa” Grabar-Kitarović nagrađena zlatnom medaljom: Predsjednica nam donosi “sreću”

Dodjelom nagrada pobjednicima u subotu navečer u Pločama je završen 21. Maraton lađa na Neretvi, na kojem je prvo mjesto osvojila posada Stabline iz Stabline.

Predsjednica Republike i glavna pokroviteljica ove sportsko-turističke manifestacije Kolinda Grabar Kitarović prvoplasiranoj je posadi Stabline uručila veliki prijelazni štit Kneza Domagoja a zlatne medalje članovima pobjedničke posade uručio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffanelli.

Pobjedničkoj je posadi Stabline u trajno vlasništvo pripao i mali štiti Kneza Domagoja.

Posada Stabline uručila je, pak, predsjednici Grabar-Kitarović jednu od dobivenih zlatnih pobjedničkih medalja, uz obrazloženje kako im predsjednica donosi sreću jer su po drugi put od kada ona prati Maraton lađa, oni pobjednici. Naime, prvu je pobjedu ekipa Stabline na neretvanskom Maratonu lađa ostvarila 2015. godine, kada je također Grabar-Kitarović ploveći u posebnom brodu pratila neretvanski Maraton.

Ploče: Predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovala na dodjeli medalja najbržim lađarima 11.08.2018., Ploce – 21. Maraton ladja na Neretvi. Sudionici se ladjama utrkuju uzduz rijeke Neretve, i to od Metkovica, preko Kule Norinske, Krvavca, Opuzena, Komina, Banje, Saric Struge, Rogotina, Ceveljuse, Stabline, pa do 22.580 metara udaljenog cilja u Plocama. U utrci svake godine sudjeluje 30-ak ladjarskih ekipa i tristotinjak veslaca. Pobjednik ovogodisnje utrke je ekipa Stabilna koja je predsjednici Kolindi Grabar Kitarovic oko vrata stavila zlatnu medalju Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL


Obraćajući se nazočnima predsjednica Republike zahvalila je svima na predivnom danu tijekom neretvanskog Maratona lađa te je čestitala pobjednicima ali svim sudionicima i organizatorima ove manifestacije.

“Veselim se sljedećoj godini,” dodala je Grabar Kitarović.

Na upit voditelja programa je li na današnjem Maratonu lađa imala svojeg favorita predsjednica je rekla da su joj sve posade bili favoriti.

“Uživala sam i svi su mi bili favoriti. Znate da ne smijem za nikoga posebno navijati ali drago mi je da su dečki (iz pobjedničke posade Stabline) rekli da sam im donijela sreću,” rekla je Grabar Kitarović.

Drugoplasiranoj posadi “Argo”iz Bjelovara uručene su srebrne medalje i mali štit Kneza Domagoja u trajno vlasništvo dok su trećeplasiranoj posadi “Gusari” iz Komina predane brončane medalje i mali štit Kneza Domagoja u trajno vlasništvo.

Na 21. maratonu lađa sudjelovalo je 26 posada plovilima (lađama) tradicionalnog oblika. Maraton lađa na Neretvi od mosta u Metkoviću do cilja u pločanskom zaljevu dug je 22 i pol kilometra, i smatra ga se jednom od najspektakularnijih sportsko-turističkih manifestacija u Hrvatskoj. (Hina)

Foto/Ivo Čagalj/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI