Predsjednica Grabar-Kitarović uručila odlikovanje umirovljenom generalu zbora Anti Rosi

Predsjednica Grabar-Kitarović uručila odlikovanje umirovljenom generalu zbora Anti Rosi

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je umirovljenom generalu zbora Anti Rosi odlikovanje „Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“ za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Domoljub i profesionalac

„Ovo odlikovanje je i priznanje prije svega Vama osobno, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatskog vijeća obrane kojima ste zapovijedali u obrambenom Domovinskom ratu, a isto tako i za uspostavu mira i međusobnog povjerenja između Hrvatskog vijeća obrane i Armije BiH tijekom rata“, kazala je Predsjednica.

Istaknula je kako je, kao zapovjednik specijalnih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske, general Roso mnogim pripadnicima Hrvatske vojske i dragovoljcima Domovinskog rata bio uzor te dao snažan doprinos u izgradnji i ustrojavanju pobjedničke Hrvatske vojske.

„Nažalost, veliki broj njih dali su svoje živote u obrani Domovine, a i u ovakvim prigodama sjećamo se svih poginulih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje Lijepe naše i svima njima dugujemo posebnu zahvalnost“, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Naglasila je isto tako kako je general Roso bio među prvim promaknutim generalima Hrvatske vojske 1991. godine.

„Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovani ste s više odlikovanja, a ovo odlikovanje neka Vam bude dodatni poticaj za Vaš doprinos u jačanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i ugleda pobjedničke Hrvatske vojske“, kazala je Predsjednica u svom prigodnom govoru.

Foto/Ured predsjednice RH

About Author

KATEGORIJE
Podijeli

KOMENTARI