Predsjednica Grabar-Kitarović odlikovala američkog senatora Orrina Hatcha za promicanje ugleda RH u SAD-u

Predsjednica Grabar-Kitarović odlikovala američkog senatora Orrina Hatcha za promicanje ugleda RH u SAD-u

Senator Orrin Hatch, predsjednik pro tempore američkog Senata primio je u ponedjeljak visoko odlikovanje predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović za osobit doprinos međunarodnom ugledu i položaju Republike Hrvatske u Sjedinjenim Državama.

“Počašćen sam što sam ovdje u ovoj prekrasnoj zemlji. To je velika zemlja koju volim i cijenim”, rekao je senator primivši Red Kneza Branimira s ogrlicom u Uredu predsjednice.

Senator Hatch, koji je ujedno predsjednik pro tempore američkog Senata, što znači da obnaša tu dužnost kao zamjena za američkog potpredsjednika koji je formalni predsjednik Senata, istaknuo je da jako cijeni i voli Hrvatsku.

Ističe da je bio blizak prijatelj košarkaša Krešimira Ćosića koji je igrao na sveučilištu Brigham Young u Utahu, odakle je Hatch, i bio “prekrasna osoba, moj osobni prijatelj”.

“Želio bih vam reći da jako volim ovu zemlju i cijenim ljubaznost ustanove koja mi je dodijelila ovu prekrasnu medalju”, rekao je senator Hatch i u šali dodao kako ne zna zaslužuje li odlikovanje, ali ga prihvaća i “cijeni tu čast”.

Senatora Hatcha u ponedjeljak je primio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i njih su dvojica u razgovoru potvrdili visoku razinu bilateralnih, prijateljskih i partnerskih odnosa Hrvatska i SAD koje dvije zemlje obostrano izgrađuju kroz učestale razmjene posjeta na svim razinama.

Zatražio je i njegovu podršku u potpisivanju Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI