Predsjednica Grabar-Kitarović se sastala s obiteljima poginulih vatrogasaca

Predsjednica Grabar-Kitarović se sastala s obiteljima poginulih vatrogasaca

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović trećeg dana posjeta Šibensko-kninskoj županiji gdje je privremeno izmjestila svoj ured, sastala se s obiteljima vatrogasaca stradalih 2007. godine na otoku Kornatu.

Igor Marinović, otac stradalog vatrogasca Ivana, koji je od obitelji poginulih opunomoćen da ih zastupa javno i na sudu, novinarima koji su čekali izjave kratko je poručio kako ih nisu zaslužili.

‘Niste zaslužili izjave, niste došli na ročište Draženu Slavici’ rekao je kazao Marinović.

Bivšem glavnom šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici u rujnu 2016. godine počelo je na Županijskom sudu u Zadru ponovljeno suđenje za pogibiju 12 vatrogasaca na Kornatima. Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu zbog toga što je u sudskom vijeću tijekom prvostupanjskog postupka bilo troje umjesto petero sudaca. Slavica je bio jedini optužen za stradavanje vatrogasaca 30. kolovoza 2007. godine.

Na sudu u Zadru u srijedu je na pitanja suca Borisa Radmana o okolnostima nezapamćene vatrogasne tragedije u Hrvatskoj, odgovaralo je jedanaest vještaka i znanstvenika iz dva istraživačka tima, a suđenje se nastavlja tijekom tjedna.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI