Predsjednica Grabar-Kitarović nazočila je u Okučanima obilježavanju 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

Predsjednica Grabar-Kitarović nazočila je u Okučanima obilježavanju 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

Otkrivanjem spomen-obilježja “Kristalne kocke vedrine“, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća cijeli državni vrh, uz brojne branitelje i građane, u utorak je u Okučanima odao počast braniteljima poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji “Bljesak”, kojom su Hrvatska vojska i policija prije 23 godine oslobodile zapadnu Slavoniju, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Na početku programa obilježavanja 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“, Predsjednica Republike nazočila je otkrivanju spomen-obilježja „Kristalne kocke vedrine“. Nakon čitanja imena branitelja poginulih u „Bljesku“ te kratke povjesnice te pobjedničke operacije, spomen-obilježje blagoslovio je vojni ordinarij Jure Bogdan koji je predvodio i molitvu za sve poginule branitelje i civile u operaciji kojom je prije 23 godine oslobođena zapadna Slavonija.

U nastavku programa obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske položila je u ime Republike Hrvatske zajednički vijenac kod spomen-obilježja, zajedno s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, te s izaslanstvima Vlade i Sabora.

Za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata u crkvi sv. Vida služena je misa zadušnica koju je predvodio požeški biskup mons. Antun Škvorčević.

U posljednjem dijelu programa Predsjednica Republike nazočila je u Spomen-parku hrvatskim vitezovima prikazu vojno-akrobatske ceremonije Počasno-zaštitne bojne, te pokaznim vježbama Pukovnije vojne policije i Zapovjedništva specijalnih snaga, a potom razgledala taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opremu postrojbi Oružanih snaga RH te se upoznala sa studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI