Predsjednica Grabar-Kitarović: Već postoji puno tema za Vijeće za nacionalnu sigurnost

Predsjednica Grabar-Kitarović: Već postoji puno tema za Vijeće za nacionalnu sigurnost

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u četvrtak kako već postoji puno tema za razgovor na Vijeću za nacionalnu sigurnost te da “neprestance predlaže održavanje vijeća”.

Grabar-Kitarović je prilikom svečanog otvorenja Caritasove “Kuće za mlade” u Zagrebu ustvrdila kako se Vijeće mora sastati prije ili kasnije: “Prema dogovoru četiri puta godišnje, a ako se održi vijeće nemojte smatrati da je došlo do izvanrednog stanja u državi.”

“Sada već ima puno tema za razgovor, primjerice migrantskih pitanja, iako policija sve drži jako dobro pod kontrolom, stanje u Bosni i Hercegovini i susjedstvu”, napominje Grabar-Kitarović.

Na novinarsko pitanje je li kontaktirala premijera Plenkovića glede održavanja vijeća, Grabar Kitarović je odgovorila: “Ja neprestance predlažem, i predložila sam šefici Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, jer oni bi trebali iskoordinirati sve nas da se nađemo na jednoj sjednici”.

Na pitanje kada bi to mogli biti, Predsjednica je ustvrdila da vjeruje kako će to biti čim uspiju uskladiti svoje termine. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI