Predsjednica Grabar-Kitarović o Marakeškoj deklaraciji: “Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava napraviti razdor između Vlade i mene”

Predsjednica Grabar-Kitarović o Marakeškoj deklaraciji: “Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava napraviti razdor između Vlade i mene”

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Parizu je, gdje boravi na stotoj obljetnici kraja Prvog svjetska rata, za N1 televiziju komentirala spor koji je između Pantovčaka i Banskih dvora izazvao takozvana Marakeška deklaracija. Predsjednica se “aspolutno slaže” s time da netko pokušava napraviti razdor između nje i Vlade.

“Ne znam tko pokušava, ali vidim da netko pokušava. Apsolutno se slažem, ali mislim da ne treba prste upirati samo u moj Ured, nego da treba istražiti i drugdje, posebno nakon ove objave nakon rezultata istraživanja javnog mnijenja. Za mene je to i relevantno i irelevantno. Važno je što ljudi misle, ali prevelika se prašina digla oko Marakeške deklaracije”, rekla je predsjednica za N1.

Kazala je i kako joj je niz predsjednika i premijera u Parizu rekao da također neće ići u Marakeš “jer se Marakeška deklaracija, koja je trebala biti samo politički ‘commitment’, pretvorila u programski dokument o migracijama”.

“Bez obzira što bi deklaracija trebala biti neobvezujuća, svejedno će postojati postupak kojim će se donositi izvješća o postupanju svaki države. Po meni migracijska politika svake države mora biti unutarnje pitanje države i zato mislim da je primjerenije da se time bave resori i na takvoj konferenciji vide hoćemo li pristati, biti suzdržani ili glasati za neke elemente. Primjećujem oprez kod puno, puno država, da se iz onog inicijalnog dokumenta krenulo u malo drukčijem pravcu”, rekla je Grabar-Kitarović.

HDZ se na društvenim mrežama pohvalio rastom rejtinga stranke, a usput “bocnuo” predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog, kako su napisali, “marakeške avanture”. Smeta li joj to?

“Ja sam navikla na to, međutim ne držim da je to stav HDZ-a, pogotovo ne članova HDZ-a. Međutim, osoba koja je to napravila, ružno je to, to se tako ne radi”, rekla je predsjednica za N1.

Izvor/N1-Hrvatska

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI