Predsjednica Grabar-Kitarović i Vučić u posjeti Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj i Zagrebačkoj nadbiskupiji

Predsjednica Grabar-Kitarović i Vučić u posjeti Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj i Zagrebačkoj nadbiskupiji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posjetili su Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku gdje su se susreli s mladima te Zagrebačku nadbiskupiju gdje su razgovarali sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Predsjednici su posjetili polaznike Političke akademije Srpskog narodnog vijeća i nazočili predstavljanju projekta „Budućnost Srba u Hrvatskoj“ u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj.

Tamo su se u društvu polaznika pravoslavne gimnazije susreli s Mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem. Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije izrazio je zahvalnost hrvatskoj predsjednici Grabar-Kitarović i srbijanskom predsjedniku Vučiću na organizaciji službenog posjeta srbijanskog čelnika, ustvrdivši kako je riječ o hrabrom koraku i pozivu na mir.

“Gledajući sva zbivanja danas moram reći da sam prije svega oduševljen vašim raspoloženjima i riječima koje ste oboje uputili hrvatskoj javnosti, a to su prije svega riječi odgovornosti i brige za normalne odnose između Srba i Hrvata, ovdje i svugdje”, poručio je Porfirije u prostorijama Mitropolije zagrebačko-ljubljanske na Svetom Duhu.

“Srbi i Hrvati su oduvijek upućeni jedni na druge, ali nažalost vremena su bila takva da smo se udaljili i stoga je ovaj iskorak, s jedne strane vas da pozovete gospodina Vučića, i s druge strane da vi napravite jedan zaista hrabar i odgovoran korak da dođete ovdje, prije svega poziv na razumijevanje, poziv na mir”, kazao je mitropolit predsjednici Grabar-Kitarović i predsjedniku Vučiću.

Predsjednicima je nakon Porfirijevog obraćanja predstavljena zbirka eseja polaznika šeste generacije Političke akademije Srpskog narodnog vijeća koji su pisali o svojim viđenjima središnjeg problema Srba u Hrvatskoj, te mogućnostima napretka u idućih deset godina, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI