Predsjednica Grabar-Kitarović: U Splitu se vidi zajedništvo i volja da se stvari pokrenu s mrtve točke

Predsjednica Grabar-Kitarović: U Splitu se vidi zajedništvo i volja da se stvari pokrenu s mrtve točke

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je, nakon sastanka s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom u gradskoj upravi, rekla kako se u Splitu upoznala s planiranim razvojnim projektima, istaknuvši da se u gradu vidi zajedništvo i volja da se “stvari pokrenu s mrtve točke u mnogim područjima”.

Predsjednica i gradonačelnik razgovarali su o projektima vezanima uz čistoću, zdravlje, vodu i infrastrukturu, a predsjednica Grabar-Kitarović je poražavajućom ocijenila činjenicu kako je Split jedini veći hrvatski grad koji nema zaobilaznicu. Izrazila je nadu kako će se čim prije nastaviti gradnja brze ceste prema Omišu.

“Posebno bih istaknula entuzijazam koji vidim između svih u gradskoj upravi, bez obzira na njihovu političku pripadnost. Vidi se to snažno zajedništvo i volja da se u Splitu stvari pokrenu s mrtve točke u mnogim područjima. One su se i počele pokretati, neki su projekti već krenuli kao što je sanacija Žnjana i Karepovca”, kazala je Predsjednica.

Najavila je kako će se kroz mjesec dana u Splitu održati sjednica Vlade na kojoj će se razmatrati svi bitni razvojni projekti, jer bez suradnje između grada i županije te s Vladom i resornim ministarstvima, ustvrdila je, projekti neće imati toliko šanse za uspjeh.

Iznimno bitnim drži Tehnološki park Dračevac, kao još jedan projekt splitskog gradonačelnika koji bi trebao pružiti prilike gospodarstvu, posebno mladim ljudima koji se žele upustiti u poduzetničke vode. Ugodno je, kaže, iznenađena i gradskim programom za brigu o osobama s invaliditetom, kojih u Splitu ima oko 22 tisuće, ali i za brigu o svim ostalim potrebitima, za djecu, mlade, sigurnost.

Gradonačelnik Krstulović Opara kazao je kako je Predsjednica u razgovoru iskazala interes za prometnu infrastrukturu te Žnjan, a međusobno su razmijenili informacije o demografskom paketu, pojačanoj brizi prema osobama s invaliditetom, boljem tretmanu djece i njihovih izvankurikularnih aktivnosti, stvaranju mreže igrališta i ostalih segmenata koji poboljšavaju kvalitetu života u Splitu.

“Zadovoljan sam s naglascima Predsjednice na današnjoj konferenciji o gospodarenju vodama na kojoj je meni, gradonačelnicima Solina, Kaštela i Trogira te županu Blaženku Bobanu dala potporu zbog našeg apela Hrvatskim vodama i nadležnim službama radi bržeg tretmana povlačenja svih potrebnih odluka za aktiviranje projekata. Projekte smo pripremili s agencijom Eko kaštelanski zaljev i Vodovod i kanalizacije u povlačenju 2,1 milijardi kuna za usavršavanje i poboljšavanje naše vodovodne i kanalizacijske mreže”, kazao je.

Izrazio je uvjerenje kako će uz potporu predsjednice Grabar-Kitarović Grad nastaviti dalje zacrtanim planom, a činjenicu da se ključne odluke u Gradskom vijeću donose većinom glasova vijećnika označio kao “najbolje jamstvo da smo na dobrom putu”.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI