Predsjednica Republike Hrvatske Grabar-Kitarović uputila čestitku vatrogascima u povodu blagdana Svetog Florijana

Predsjednica Republike Hrvatske Grabar-Kitarović uputila čestitku vatrogascima u povodu blagdana Svetog Florijana

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava uputila čestitku u povodu blagdana Svetog Florijana, sveca zaštitnika vatrogasaca.

„U povodu blagdana Svetog Florijana, sveca zaštitnika vatrogasaca, upućujem svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi i dragovoljnih vatrogasnih društava u Republici Hrvatskoj iskrene čestitke.

Kršćani se Svetom Florijanu molitvom obraćaju za pomoć u pogibelji požara, poplava i drugih nepogoda, isto kao što se svi mi za ovozemaljsku pomoć i spas obraćamo vatrogascima, koji upravo u takvim najtežim trenucima hrabro i nesebično služe ljudima u nesreći.

Stoga, od srca zahvaljujem svim vatrogascima u Republici Hrvatskoj na predanoj službi hrvatskim građanima u obrani od požara i poplava, u zadaćama traganja i spašavanja te odgovornog izvršavanja svih drugih humanitarnih zadaća.

U vjeri kako će vam Sveti Florijan i dalje biti u zaštiti pri obavljanju vašeg odgovornog i humanog poziva, svim pripadnicima Hrvatskog vatrogastva i njihovim obiteljima želim svako osobno dobro “; stoji u čestitki predsjednice Grabar-Kitarović.

Autor/Totalno.HR/Foto/Ured predsjednice RH

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI