Posjetom otoku Murteru predsjednica Grabar-Kitarović završila trodnevni boravak u Šibensko-kninskoj županiji

Posjetom otoku Murteru predsjednica Grabar-Kitarović završila trodnevni boravak u Šibensko-kninskoj županiji

Obilaskom Betine i Murtera u četvrtak predvečer završen je trodnevni boravak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Šibensko-kninskoj županiji, u koju je privremeno preselila svoj ured.

U Betini je predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Muzej betinske drvene brodogradnje i razgovarala s mještanima, a načelnik Općine Tisna Ivan Klarin susret s njom ocijenio je kvalitetnim.

“Drago mi je da je predsjednica, među ostalim, posjetila i otok Murter, a popričali smo o situaciji u Hrvatskoj i o situaciji na globalnoj političkoj sceni. Iznimno sam sretan da je posjetila i naš Muzej betinske drvene brodogradnje s kojim se jako ponosimo, a u nešto manje od tri godine posjetilo ga je dvadesetak tisuća ljudi”, rekao je tišnjanski načelnik Ivan Klarin.

Nakon obilaska Betine, gdje je dočekana tradicionalnim napjevima, hrvatska predsjednica otišla je u Murter, a načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov rekao je kako je “dobra volja vrlo važna, što je u Murteru i dokazano”. Imamo pozitivnu demografsku sliku i sada nam treba dječji vrtić, rekao je Turčinov i dodao kako su s tim vezi tražili pomoć, a već jutros, kada je u Šibeniku bio ministar Goran Marić, obećano im je da će ju dobiti.

Za župana Goran Pauka boravak predsjednice Grabar-Kitarović u Šibensko-kninskoj županiji bio je “pun pogodak”.

“Tijekom ova tri dana koja je predsjednica provela na našem području upoznala se s otocima, priobaljem i Zagorom kroz niz različitih događaja. Već sam njezin dolazak konkretan je rezultat, došla je i imala priliku vidjeti situaciju u našoj županiji kao i u svih 15 gdje je prije boravila”, rekao je Pauk.

Spominju se njezine ovlasti, ona je predsjednica Republike Hrvatske i ima definitivnu ovlast reći i komentirati bilo što što se tiče života građana, koji joj, istaknuo je, daju povratnu potporu, a način na koji su je primili diljem županije je fantastičan, rekao je Pauk.

“Ovo je važan događaj za sve nas i mislim da se posjet pokazao kao pun pogodak”, zaključio je župan izrazio nadu da će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uskoro ponovno posjetiti Šibensko-kninsku županiju.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI