Predsjednica RH Grabar-Kitarović: “Ministar obrane Šušak dao je izniman obol u stvaranju suvremene pobjedničke Hrvatske vojske”

Predsjednica RH Grabar-Kitarović: “Ministar obrane Šušak dao je izniman obol u stvaranju suvremene pobjedničke Hrvatske vojske”

U povodu 20. obljetnice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na njegov grob, na zagrebačkom Mirogoju položila cvijeće.

“Vječna hvala i slava ratnom ministru Gojku Šušku. Vođen isključivo domoljubljem i vizijom slobodne i suverene Republike Hrvatske, vratio se iz iseljeništva te je kao jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana predano radio na ostvarenju te višestoljetne težnje hrvatskoga naroda. Dao je iznimni obol ustroju moderne Hrvatske vojske koja je postala temelj pobjede u Domovinskom ratu”, napisala je predsjednica RH Grabar-Kitarović u objavi na Facebooku.

Gojko Šušak bio je ministar obrane u Vladi RH od 1991. do 1998. godine u najvažnijem razdoblju stvaranja i obrane od agresije Domovine Hrvatske. Mnogi su do sada govorili: ” Ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak nije bio čovjek od velikih riječi, ali je bio čovjek od riječi.”

Hrvatski narod će ga pamtiti kao Ministra obrane, pobjedničke, Hrvatske vojske.

Autor/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI