Predsjednica Grabar-Kitarović uručila Povelju Republike Hrvatske DVD-u Hrašće

Predsjednica Grabar-Kitarović uručila Povelju Republike Hrvatske DVD-u Hrašće

U prigodi obilježavanja 75. obljetnice osnutka, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Hrašće Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u protu-požarnim zadaćama i aktivnostima te u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara, priopćeno je u subotu iz Ureda predsjednice Republike.

Kao jedno od najstarijih mjesta u turopoljskom kraju, Hrašće je iznimnim zalaganjem svojih mještana i mještana okolnih naselja, u dugoj povijesti vatrogastva dalo izniman doprinos očuvanju života i opstanka ovog lijepog kraja naše Domovine, rekla je Grabar-Kitarović.

Predsjednica je dodala kako su oni društvo u kojem solidarnost, plemenitost i hrabrost nisu tek prazne riječi već istinske vrijednosti višekratno potvrđene u pomoći građanima, ne samo u Hrašću i okolici, već i na svim područjima diljem Hrvatske.

Čestitajući obljetnicu društva Grabar-Kitarović je izrazila uvjerenje kako će nastaviti s vrijednim djelovanjem te nadalje pridonositi sigurnosti i dobru građana, društva i države. „Sa željom da vaša snaga bude snaga budućih generacija mladih koji će nastaviti održavati i razvijati Društvo, za dobro građana, za dobro svih nas, svim članovima DVD-a Hrašće, zahvaljujem na prinosu našoj sigurnosti i s velikim zadovoljstvom uručujem Povelju Republike Hrvatske“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Autor/Hina/Totalno.hr/Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI