Predsjednica Grabar-Kitarović u Rijeci na proslavli blagdana svetog Vida

Predsjednica Grabar-Kitarović u Rijeci na proslavli blagdana svetog Vida

Povodom obilježavanja Dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, u petak navečer je ispred katedrale sv. Vida krenula procesija preko Korza do Trga Republike gdje je održano središnje misno slavlje koje je predvodio vojni biskup BiH Tomo Vukušić. Misnom slavlju i procesiji prisustvovala je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se proslavi blagdana svetoga Vida, zaštitnika Rijeke, koji je proslavljen središnjom euharistijskom misom na Trgu Riječke rezolucije. Svetoj misi prethodila je procesija od katedrale sv. Vida, Korzom i drugim ulicama središta grada.

U procesiji i misnom slavlju sudjelovali su predstavnici katoličkih udruga, redovnice i svećenici te biskupi riječke metropolije. Euharistijsko slavlje na otvorenom, na Trgu Riječke rezolucije, predvodio je vojni biskup u Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić. Podsjetio je na životopis svetoga Vida, koji je, kako je naveo, prema crkvenoj tradiciji ubijen nakon mučenja 303. godine, zato jer se nije htio odreći vjerovanja u jednoga, kršćanskog boga te prihvatiti tadašnje službeno rimsko vjerovanje u više bogova.

Autor/H/B.B./Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI