Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović: civilno društvo nužno za promjene u Afganistanu

Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović: civilno društvo nužno za promjene u Afganistanu

Predsjednica i vrhovna zapovjednica hrvatskih oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je, tijekom boravka u vojnoj bazi u Mazar-e-Sharifu u Afganistanu, susrela sa zapovjednikom Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i potporu – Sjever (TAAC-N) brigadnim generalom Gerhardom Ernstom-Peterom Klaffusom i visokim civilnim predstavnikom u TAAC-N Karstenom Diethelmom Geierom, priopćio je u subotu njezin ured.

Hrvatska predsjednica Grabar-kitarović ukazala je na trenutne političke procese koji utječu na stanje sigurnosti te na značaj razvoja civilnog društva u iniciranju nužnih promjena, istaknuvši pritom trajnu predanost Hrvatske ciljevima misije “Odlučna potpora” u kojoj sudjeluju i hrvatski vojnici.

Zapovjednik TAAC-N-a i visoki civilni predstavnik upoznali su Predsjednicu sa stanjem sigurnosti u području odgovornosti i dostignutim napretkom u razvoju sposobnosti afganistanskih sigurnosnih snaga. U tom kontekstu je zapovjednik TAAC-N-a iznio i težišne ciljeve u budućem razdoblju. Iskazao je visoko zadovoljstvo profesionalnim odnosom i visokom motivacijom pripadnika hrvatskog kontingenta pod njegovim zapovjedništvom.

Obojica sugovornika naglasila su značaj predstojećih parlamentarnih izbora za stabilizaciju Afganistana te zadovoljstvo dosadašnjom razinom registracije birača.

Predsjednica Grabar-Kitarović ukazala je na trenutne političke procese koji utječu na stanje sigurnosti te na značaj razvoja civilnog društva u iniciranju nužnih promjena. Isto tako, ponovila je trajnu predanost Hrvatske ciljevima misije „Odlučna potpora“ te iskazala zadovoljstvo suradnjom Oružanih snaga Republike Hrvatske i njemačkih Oružanih snaga tijekom višegodišnjeg zajedničkog angažmana u Afganistanu.

Foto/Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI