Predsjednica Grabar-Kitarović s kanadskim premijerom Trudeauom o jačanju suradnje dviju zemalja

Predsjednica Grabar-Kitarović s kanadskim premijerom Trudeauom o jačanju suradnje dviju zemalja

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović se u nastavku državnog posjeta Kanadi u ponedjeljak u Ottawi susrela s premijerom Justinom Trudeauom te govoreći o gospodarskoj suradnji dviju zemalja navela kako hrvatska vlada radi na poboljšanju klime za ulaganja izrazivši uvjerenje da bi Kanada mogla ojačati svoja ulaganja u Hrvatsku.

Predsjednica Grabar-Kitarović “navela je kako hrvatska vlada neprekidno radi na poboljšanju investicijske klime i pravnog okvira za pomoć poduzetnicima s obje strane, putem mjera koje pružaju jednake uvjete za poslovanje i ulaganje domaćim i inozemnim tvrtkama, izrazivši uvjerenje kako će Kanada prepoznati Hrvatsku kao odredište za ulaganja”, stoji u priopćenju ureda predsjednice o susretu Grabar-Kitarović i Trudeaua.

Napomenuvši kako je znanstvena i obrazovna suradnja “iznimno važna za cjelokupni razvoj odnosa između Hrvatske i Kanade” predsjednica je izrazila “zadovoljstvo činjenicom kako postoji široki raspon suradnje između kanadskih i hrvatskih sveučilišta, što uključuje dva centra za hrvatske studije na sveučilištima Waterloo i Toronto”.

Izrazila je i zahvalnost što je hrvatski jezik integriran u sustav osnovnog i srednjeg obrazovanja u pokrajinama Ontario i Britanskoj Kolumbiji.

Kanada je dom jednoj od najvećih hrvatskih zajednica izvan Hrvatske i Grabar-Kitarović je u razgovoru s Trudeauom istaknula doprinos hrvatske zajednice u Kanadi, ne samo u razvoju snažnih odnosa između dviju zemalja, već i u pogledu njezinog doprinosa sveukupnom razvoju Kanade.

Trudeau je čestitao Grabar-Kitarović preuzimanje predsjedanja Vijećem žena svjetskih vođa, jedine organizacije na svijetu posvećene ženama koje obnašaju te dužnosti, na čemu mu je predsjednica zahvalila te pohvalila kanadsko vodstvo radi promicanja ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena, kao i zbog predanosti Agendi o ženama, miru i sigurnosti, kaže se u priopćenju.

Prethodno se Grabar-Kitarović susrela s glavnom guvernerkom Kanade Julie Payette, a sugovornice su potvrdile snažne veze Hrvatske i Kanade koje veže prijateljstvo, međusobno poštovanje, ali i iste vrijednosti, priopćio je ured predsjednice. (Hina)

Foto: Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI