Predsjednica Grabar-Kitarović s predstavnicima Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka

Predsjednica Grabar-Kitarović s predstavnicima Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka, koje ju je obavijestilo o pripremama za ovogodišnje obilježavanje obljetnica masovnog poslijeratnog ubojstva vojnih ranjenika i civila iz zagrebačkih bolnica te zločina koje su počinili partizani nad vojnim zarobljenicima nakon bitke kod Krašića 1943. godine, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice.

Predstavnici udruge upoznali su Predsjednicu i s naporima da se spomen-područje Jazovka što bolje uredi i učini pristupačnim hodočasnicima i posjetiteljima.

Također su izvijestili o indicijama koje imaju o postojanju još jednoga masovnog grobišta u blizini jame Jazovke te su zamolili za posredovanje kako bi se što prije pristupilo istraživanjima.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je potporu radu udruge, naglasivši kako će se zauzeti da se što skorije pristupi istraživanju potencijalnih lokacija masovnih grobišta, a Ured Predsjednice posredovat će u uspostavi kontakta Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka i nadležnih državnih tijela Republike Hrvatske, kako bi se spomen-područje Jazovka što prije uredilo kao memorijalno-edukativni centar, navodi se u priopćenju Ureda predsjednice. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI