Predsjednica Grabar-Kitarović održala sastanak s predsjednikom Senata Kanade i posjetila školu Elmwood

Predsjednica Grabar-Kitarović održala sastanak s predsjednikom Senata Kanade i posjetila školu Elmwood

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s predsjednikom Senata Kanade George J. Fureyem te posjetila školu za djevojčice Elmwood u Ottawi.

Grabar-Kitarović i predsjednik Senata Kanade potvrdili su visoku razinu bilateralnih, partnerskih i prijateljskih​ odnosa Hrvatske i Kanade te su istaknuli spremnost za jačanjem gospodarske suradnje. Sugovornici su se složili kako je hrvatska zajednica u Kanadi pridonijela sveukupnom razvoju Kanade te je važna poveznica za jačanje gospodarskih odnosa, priopćeno je iz njezina Ureda.

U nastavku prvog dana državnog posjeta Kanadi, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je školu za djevojčice Elmwood te je u razgovoru s učenicama osmog i devetog razreda istaknula kako obrazovanje djevojčica i djevojaka smatra ključnim za razvoj globalnog društva.

Kazala je kako tijekom svoga predsjedničkog mandata, za govornicom UN-a kao i u susretima s djevojčicama i djevojkama u školama, fakultetima i svakodnevnim susretima, ohrabruje djevojčice i žene da se zauzmu za sebe i svoja prava. Dodala je kako obrazovanje smatra ključnim za poticanje tolerancije, ali i za napore u izgradnji bolje budućnosti žena, a time i muškaraca te čovječanstva u cjelini, istaknuvši kako je obrazovanje najjače oružje protiv svih oblika predrasuda i nejednakosti., stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Foto: Ured predsjednice RH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI