Predsjednica Grabar-Kitarović se susrela s guvernerkom Ontarija Elizabeth Dowdeswell

Predsjednica Grabar-Kitarović se susrela s guvernerkom Ontarija Elizabeth Dowdeswell

U nastavku državnog posjeta Kanadi i boravka u Torontu, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je u utorak radni sastanak s guvernerkom Ontarija Elizabeth Dowdeswell.

Grabar-Kitarović je izrazila zadovoljstvo suradnjom između kanadskih i hrvatskih sveučilišta, ocijenivši suradnju u području znanosti i obrazovanja iznimno važnom za cjelokupni razvoj odnosa između dviju zemalja. „STEM predstavlja područje u kojem su promjene stalne i ubrzane te je stoga potreban dinamičan obrazovni sustav. Vjerujem kako bi suradnju između Hrvatske i Kanade trebalo poticati u područjima STEM-a“, kazala je ona, priopćio je ured predsjednice.

Istaknula je kako Hrvatska snažno podržava i potiče djelovanje Kanadsko-hrvatske gospodarske komore u Torontu i Hrvatsko-kanadske poslovne mreže u Zagrebu, koje ulažu napore na privlačenju ulaganja i jačanju bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Grabar-Kitarović u srijedu je u posjetu pokrajini Alberti, a sastaje se s guvernerkom Alberte Lois Mitchell tamošnjom hrvatskom zajednicom. (Hina)

Foto: Ured predsjednice RH

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI