Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović živi domoljublje!

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović živi domoljublje!

Predsjednička kandidatkinja cijenjena gospođa Kolinda Grabar-Kitarović ne hvali se svojim domoljubljem, ne ističe svoje zasluge, jer ona to živi. Malo je kome poznato da je upravo Kolinda Grabar-Kitarović, uz fra Jozu Grbeša i ostale prijatelje izvukla iz zatvora Zvonka Bušića. Cijenjena gospođa Kolinda Grabar-Kitarović bila je ključna osoba koja je lobirala, zatim svojim kanalima i vezama uspjela Zvonka Bušića izvući iz zatvora. Protiv toga su bili i Stjepan Mesić i Ivo Sanader, pa je tihom diplomacijom odradila posao. Tek kad je Zvonko Bušić sjeo u zrakoplov, javljeno je da je oslobođen! Kome to nije dosta, onda mu uistinu nikad neće biti jasno domoljublje i patriotizam.

Zvonko Bušić rođen je 1946. godine u hercegovačkom selu Gorica, a gimnaziju je završio u Imotskom kada je dobio nadimak Taik kojim ga zovu i pamte svi njegovi mještani. Maturirao je u Zagrebu, a s dvadeset godina emigrirao u Beč na studij slavistike i povijesti. U Beču je tri godine kasnije, 1969. upoznao američku studenticu Julienne Eden Schultz, koja je usavršavala znanje njemačkog jezika. Julienne Eden Schultz ubrzo se uključila u rad hrvatske političke emigracije i na nagovor Zvonka Bušića, na Dan Republike (tadašnji praznik u SFRJ), 29. studenoga 1970. s prijateljicom je s nebodera na zagrebačkom Trgu Republike (današnji Trg bana Jelačića) bacala letke antijugoslavenskog sadržaja, radi čega su uhićene i zadržane u zatvoru. Nakon puštanja vratila se u Beč, a 1972. godine Zvonko i Julienne vjenčali su se u Frankfurtu, te nakon toga preselili u SAD.

Dana 10. rujna 1976. godine skupina hrvatskih političkih aktivista koju su sačinjavali Zvonko i Julienne Bušić, Petar Matanić, Frane Pešut i Slobodan Vlašić, otela je putnički zrakoplov Boeing 727 TWA 355 na letu od New Yorka do Chicaga sa 76 putnika, s namjerom da iz njega izbace letke nad Londonom i Parizom, u kojima se objašnjava hrvatski slučaj u tadašnjoj Jugoslaviji i poziva na njezinu neovisnost s naslovom “Poziv na borbu protiv srpske hegemonije”, a konačni cilj trebali su biti Zagreb i Solin. Glavni cilj otmice zrakoplova bilo je pokušaj prisiljavanja američkih i europskih medija da objave Bušićeve letke u kojima je bila sadržana istina o srpskom zlostavljanju hrvatskog naroda u Jugoslaviji.

Pametnom dosta! Milanović zagovara takvu Jugoslaviju, a Kolinda Grabar-Kitarović je svojom diplomacijom izvukla Bušića na slobodu.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI