Predsjednica Grabar Kitarović postaje članica AAFS-a

Predsjednica Grabar Kitarović postaje članica AAFS-a

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti i predsjednik International Society for Applied Biological Sciences (ISABS) Prof.dr. Dragan Primorac uručio je Kolindi Grabar Kitarović, predsjednici Republike Hrvatske odluku o primanju u počasno članstvo Američke akademije za forenzične znanosti (AAFS), najutjecajnije svjetske organizacije iz ovog područja.

Odluka o primanju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u članstvo u AAFS inicirana je tijekom boravka predsjednika AAFS-a John Gerns-a Republici Hrvatskoj 2016..

U priopćenju se posebno ističe uloga predsjednice u jačanju suradnje američkih i hrvatskih institucija prvenstveno u borbi protiv kriminala i međunarodnog terorizma te zbog njene uloge u suradnji AAFS-a i International Society for Applied Biological Sciences (ISABS) koji su nedavno u Hrvatskoj suorganizirali znanstveni skup u čijem su radu sudjelovali dobitnici Nobelove nagrade.

Američke akademije za forenzične znanosti najprestižnija je svjetska organizacija iz područja forenzičkih znanosti, sa sjedištem u Colorado Springs-u, i broji više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, Kanade te iz 74 pridruženih država svijeta. U njezinu radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, ministarstva pravosuđa, državnog odvjetništva, organizacije Federal Bureau of Investigation (FBI), The Drug Enforcement Administration (DEA), suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s američkih znanstvenih institucija i sveučilišta.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI